Den dětí v Zoo Ostrava

V sobotu 1. června se v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava uskuteční oslavy svátku dětí. Pro malé oslavence bude tento den připraven speciální program a těšit se mohou i na malý dárek.

Program bude probíhat od 9 hodin. Všechny děti se mohou těšit na malý dárek, který obdrží při vstupu do zoologické zahrady. U expozice s domácími zvířaty najdou stánek Všeobecné zdravotní pojišťovny, u kterého si mohou mezi 9. a 17. hodinou vyzkoušet nejrůznější pohybové a vědomostní aktivity. U výukového centra bude stánek Moravskoslezského kraje, kde si mohou děti vyrobit odznáček, jejich rodiče a další zájemci zblízka prohlédnout solární panely a dozvědět se více o „COALE“ – projektu zaměřeném na zvyšování klimatické odolnosti našeho kraje. V lese pod pavilonem Papua bude začátek pohádkové trasy, na které se děti setkají s udatným rytířem, spanilou princeznou, vodníkem a dalšími pohádkovými postavičkami. S nimi si můžou malí oslavenci zahrát a zasoutěžit od 11 do 16 hodin. Během celého dne budou probíhat i komentovaná setkání u vybraných zvířat.

Akce je součástí Dnů fajne rodiny a finančně ji podpořily Moravskoslezský kraj a Všeobecná zdravotní pojišťovna. V případě nepříznivého počasí se uskuteční v omezené míře. Děti tento den zaplatí obvyklé vstupné do zoo, tj. 100 Kč, a všechny obdrží malý dárek.

(ab)