Ani ve druhém středečním utkání Baník nepochodil. Třígólová porážka s Dundee

Foto zdroj: FC Baník Ostrava

Ani ve druhém středečním utkání Baník nepochodil. Proti Dundee FC ještě za bezgólového stavu nevyužil několik šancí a skotský celek ve druhé půli třikrát skóroval.

Baník do hry poslal druhou jedenáctku hráčů s Mikulášem Kubným v bráně, poprvé od květnového zranění také Davidem Lischkou, a vcelku brzy mohl jít do vedení. Gól Quadriho Adedirana pro ofsajd neplatil a po Ewertonově přistrčení v 8. minutě brankář další Adediranův pokus rukou zneškodnil. Pak se v gólové situaci objevil i na opačné straně McCowan, ale svoji dorážku z osy hřiště naštěstí zacílil kousek vedle tyče.

Byl to jinak ale Baník, kdo ve větší části prvního poločasu udával tón hry. Podložit gólem to ve 45. minutě mohl David Buchta, jenže povedený Adediranův pas ze strany hlavičkoval těsně vedle. Ještě v úvodu druhého poločasu to z velkého vápna dobře zkoušel Filip Kubala, jeho rána jen lízla tyč.

Dundee, které v přestávce i v průběhu druhé půle podobně jako Lech postupně prostřídávalo sestavu novými hráči, pak ale začalo měnit obraz hry ve svůj prospěch a působilo dynamičtějším dojmem. Tak jak je jim vlastní, Ostrované udeřili v 53. minutě po rozehrané standardce hlavičkou Grahama.

V 73. minutě získali Skotové míč před vápnem, chytrý dloubáček jednoho z jejich hráčů se odrazil od břevna před branku, kde ho nekompromisně uklidil podruhé do sítě Richardson. O tři minuty později už to bylo 0:3; středem hřiště proklouzl obranou Robertson, udělal i kličku brankáři a zavěsil potřetí.

 

(pd) Zdroj: FC Baník Ostrava