Také strážníci se vzdělávají, aby kvalitně vzdělávali

I letos je projekt „Pracujeme na sobě, preventivně 2024“ finančně podpořen statutárním městem Ostrava, a opět se tak stal výborným benefitem nejen pro strážníky Městské policie Ostrava, ale i pro přizvané participující organizace, které se v rámci primární prevence pohybují.

Celoživotní vzdělávání je zcela běžné napříč obory, a i preventisté jsou vděčni za možnost držet krok s novými trendy.

Nedílnou součástí projektu jsou kvalifikovaní lektoři, kteří jsou odborníky z oblasti pedagogiky a andragogiky. Na míru vytvářejí dle potřeb vzdělávací programy, které navazují na léta předchozí.

Tato školení přispívají k sofistikovanému předávání informací při prezentování preventivních programů, což oceňují hlavně jejich posluchači.

V letošním roce se již uskutečnilo školení „Komunikace a orientace na řešení, ne o problému pouze mluvit“, které se zaměřilo na efektivní komunikační techniky a způsoby, jak se při řešení problémů soustředit na nalezení konstruktivních řešení.

Dalším školením, které strážníci a členové participujících organizací absolvovali, neslo název „Učení bez hranic: Strategie pro celoživotní osobní a profesní rozvoj I. část“. Toto velmi inspirativní školení poskytlo posluchačům cenné nástroje a strategie pro kontinuální osobní a profesní růst v rychle se měnícím pracovním prostředí.

„Věřím, že získané znalosti a techniky budou pro náš kolektiv přínosem a těším se na další vzdělávací příležitosti, které mi pomohou rozvíjet mé schopnosti a dosahovat vynikajících výsledků,“ uvedla preventistka městské policie Romana Macková.

(ab)