První ročník letního festivalu na Dubině nabídne tři hudební scény a vstup zdarma

Tři hudební scény, gastro zónu, herní zónu, fan zónu, pivní a chill zónu – to vše slibuje už příští víkend úplně první ročník letního festivalu Dubina Fest, který podpořil i městský obvod Ostrava-Jih.

Třídenní Dubina Fest se uskuteční ve dnech 16. a 18. srpna v areálu charitativního střediska Michala Magone, nízkoprahového zařízení pro děti a mládež na ulici Václava Košaře. Vstup bude zdarma.

HITY ABBY I MICHALA DAVIDA

„Program je nastavený pro všechny věkové skupiny. Nabídneme skvělou zábavu nejen pro děti a teenagery, ale i pro dospělé. Proto chystáme tři stage – Oldies, Expo a Main stage Áčko – a na nich pestré obsazení. Starší ročníky jistě potěší například ABBA revival, Michal David revival,“ přiblížil část program organizátor akce Simon Sang a dodal: „V rámci prvního ročníku bude vstup zdarma, a to po celou dobu festivalu. Symbolicky, z důvodu omezené kapacity, je následný vstup večer do Clubu Áčko zpoplatněn stokorunou.“

Pro návštěvníky bude připraven nejen bohatý hudební výběr, ale také například klaunská show, řetízkový kolotoč, skákací hrady, game zóna s fotbálkem i virtuální realitou a spousta soutěží.

ZAČÁTEK NOVÉ TRADICE?

Všemi třemi dny je budou doprovázet dýdžejové a moderátoři z Retro DJ rádia Ostrava – DJ Marvin a DJ Sunny. Fresh radio 103.6 FM bude vysílat živé vstupy.

„Líbil se nám nápad oživit dění v městské části Dubina vlastním letním festivalem. Z každého takového nápadu se může stát hezká tradice. Proto jsme se rozhodli akci podpořit,“ uvedl za vedení obvodu místostarosta Radim Ivan.

„Současně bych rád připomněl možnost, že aktuálně je vyhlášen termín žádostí o finanční dar pro organizace v oblastech školství a vzdělávání, kultury, volného času dětí a mládeže a prevence kriminality, sportu a sociální péče. Do výběrového řízení se žadatelé mohou přihlašovat pouze prostřednictvím elektronického formuláře v aplikaci EvAgend. Podmínky najdou zájemci na webu obvodu ovajih.cz,“ dodal místostarosta Ivan.

A na závěr malá ochutnávka z programu prvního ročníku Dubina Festu, tedy z toho, na co se od pátku 16. do neděle 18. srpna mohou návštěvníci těšit:

PÁTEK:

CROWN UNITY (talentovaní rapeři) @crownunity

MARSSY (mediální DJ star) @marsyy

SOBOTA:

ABBA revival (kapela)

DJ JOHNNY DE CITY (SK DJ star) @johnnydecity

NEDĚLE:

MICHAL DAVID revival (Živé vystoupení)

DJ MATAMAR (CZ DJ star) @matamar

(ab)