Zdraví & Duše 2024

Festival Zdraví & Duše pro všechny příznivce zdravého životního stylu, alternativní medicíny a osobního rozvoje proběhne 6. a 7. 9. 2024 v Pavilonu A na Černé louce. Přinese přednášky renomovaných osobností a představí nové tváře. Dva dny naplní interaktivní workshopy a praktické ukázky metod, jak porozumět sobě i mezilidským vztahům.
Ve dvou přednáškových sálech a na pódiu ve vstupní hale bude připraveno přes 30 inspirativních přednášek. Páteční program zahájí vystoupení žáků z pěvecké třídy Tatiany Tvrdé. MUDr. Zbyněk Mlčoch ve svém úvodu do bylinkářství poradí se sběrem, zpracováním a uchováním léčivých rostlin. Soňa Samiera Výtvarová vysvětlí principy vzniku energetických bloků a jak s nimi můžeme díky zvuku a hlasu pracovat. „Pojďte se na chvíli zastavit a nechat se unášet na vlnách transformační energie, magických zvuků a vibrací. Pojďte si poslechnout příběh Vaší duše a dotknout se hluboko svého srdce. Pročistíme hlavu, zklidníme emoce, podpoříme imunitu, dodáme energii a zregenerujeme buňky vašeho těla.“ zve na skupinovou transformační ZVUKOterapii s nástroji pro harmonizaci a regeneraci těla. Jana Nenadlová odkryje, jak k nám promlouvají sny a Klára El & Smoky Cacao představí unikátní reflexní lymfatickou masáž podle metody Sally Kay.
Sobotní témata budou patřit vztahům a našemu vnitřnímu světu (Pavla Rýparová), tradiční ruské medicíně a novým trendům (Ing. Alice Krempaská), zdravotním přínosům Tai chi (Ing. Jana Riplová), propojení astrologie a vztahů (Ing. Richard Stříbrný) významu numerologie v našem životě a poselství roku 2024 (Monika Nika Skákalová). Nikol Mandíková přiblíží, jak pomáhá ženská bylinná napářka a čínská medicína s menstruačními problémy a s Marci Windsor-Topolskou poznáte svůj archetyp duše. Pro úspěch loňského semináře Bubnování pro Matku Zemi je šamanské bubnování zařazeno do sobotního programu také letos. Sam Modrý Medvěd účastníky za pomoci bubnu naučí doplňovat svou vnitřní energii z okolního prostoru. Bubnování bude prokládáno povídáním o spiritualitě, nezbytné rovnováze, zodpovědnosti, karmě, vědomé přítomnosti, rituálech… K zapůjčení a případné koupi bude 50 bubnů. V případě příznivého počasí si v pátek i sobotu bude možné zacvičit a vyzkoušet sestavy Tai chi stylu Yang a Čchi kung.
Své produkty a služby přijede představit přes 80 vystavovatelů. K dispozici bude široký výběr bylinek, léčivých minerálů, esoterických předmětů, produktů s molekulárním vodíkem, orgonitů, šperků, energetických obrazů, alternativně zaměřené literatury, čakrových svíček, relaxačních i meditačních pomůcek a dalších přírodních produktů pro zlepšení fyzického i duševního zdraví. Ať už se snažíte najít odpovědi na zásadní otázky Vašeho života, nebo toužíte po nových zkušenostech a rádi se posouváte v životě dál, pak právě festival Zdraví & Duše může být tím pravým krokem vpřed.
Děkujeme partnerům festivalu: Svíčky Lumio a statutární město Ostrava. Mediálními partnery akce jsou Ostravainfo!!!, Flexity, Ve hvězdách & Lidový léčitel, Časopis Meduňka, Cesty k sobě a Cannio.
Předprodej vstupenek za zvýhodněné ceny bude probíhat do 5. září, a to online formou na www.zdravi-duse.cz nebo osobně v infocentrech Ostravainfo. Poté budou vstupenky k dispozici na místě v pavilonu A, a to po celou dobu konání festivalu (pá 10:00 – 18:00, so 10:00 – 18:00).
Jednodenní vstupné na místě:
150 Kč dospělí
80 Kč děti od 6 let včetně, studenti (platný studentský průkaz), senioři (nad 63 let včetně), držitelé TP, ZTP, ZTP/P
Zdarma – děti do 5 let vč., doprovod ZTP/P
Na akci platí Černá karta 2024.
Kompletní program a aktuální informace najdete na www.zdravi-duse.czInstagramu a Facebooku.
 (ab)