Sportovní den ve Výškovicích propojí všechny generace

Sportovní den není jen pro aktivní sportovce. Přijďte se rozloučit s prázdninami aktivně a zábavně i vy! Městský obvod Ostrava-Jih vás srdečně zve na den plný sportu a her, který se uskuteční v sobotu 31. srpna 2024 od 10.00 do 18.00 hod. v areálu ZŠ Šeříková 33 v Ostravě-Výškovicích. Čekají na vás rozmanité sportovní disciplíny pro děti, seniory i dospělé. Objevte kouzlo pohybu a připomeňte si, že sport je klíčem k radosti v každém věku.

„Všechny děti i senioři budou po splnění daných disciplín obdarováni odměnou, bez ohledu na to, jak se, kde umístili. Podle organizátorů totiž nezáleží na výkonu v jednotlivých hrách, ale pouze na chuti se jich zúčastnit. Hlavní vlna soutěží pro seniory je naplánovaná od 10.00 do 13.00 hod., děti se na start postaví v čase mezi 12.00 až 17.00 hod. Pokud ale někteří lidé přijdou později odpoledne, budou se moci i oni zapojit. Vstup na akci je zdarma,“ upřesňuje starosta Martin Bednář.

Senioři si mohou zasoutěžit v pétanque, šipkách, kuželníku, mölkky, obřím mikádu nebo se zapojit do vědomostního kvízu. Děti se mohou těšit na obří mikádo, kuželník, stěnu štěstí, hod kroužků, cyklistické a koloběžkové závody a pro nejmenší účastníky od 2 do 4 let je připraven závod na odrážedlech. Pro celou rodinu bude k dispozici virtuální realita, stolní tenis, silová soutěž v páce, střelba na branku či basketbalový koš, a také vědomostní kvíz. Sportovní den je zkrátka pro všechny, kteří mají rádi aktivní pohyb a nebojí se nových zážitků.

(ab)