Přesné časování přednášek na 3. ročníku Elektrotechnické výstavy Volty.cz

Foto: Volty.cz

Necelý měsíc před výstavou vám přinášíme přesné časování přednášek na 3. ročníku Elektrotechnické výstavy Volty.cz, v Ostravě na výstavišti Černá louka.

Spoustu zajímavých přednášek máme pro vás připravené po oba dva dny trvání této akce, která je pro všechny zdarma po krátké registraci jména a mailové adresy, na kterou vám zašleme vstupenky. 

Přednášky 1. října

V 10.00.  Ovládněte přední příčky vyhledávačů díky umělé inteligenci

Chcete být na internetu vidět a dominovat ve výsledcích vyhledávačů? Přijďte na přednášku společnosti Astrolimetka, kde vám odborník na digitální marketing a umělou inteligenci ukáže, jak toho dosáhnout pomocí moderních nástrojů.

Na této přednášce se dozvíte:

  • Co je to SEO a proč je klíčové pro úspěch v digitálním marketingu.
  • Jak vám nástroje umělé inteligence mohou pomoci získat lepší pozice ve vyhledávačích a tím i více poptávek, objednávek a tržeb.
  • Jak jednoduše zjistit, na která klíčová slova ve vyhledávačích vidět jste, a jak být vidět na ta slova, na která zatím vidět nejste.
  • Praktické tipy a triky pro efektivní tvorbu nového obsahu a optimalizaci toho stávajícího.

Nenechte si ujít příležitost získat cenné informace a posílit svou pozici v online prostoru. Přednášející bude David Lefnar.

 

V 11.30.  Emberix Solutions – Automatizace firemních procesů pomocí moderních technologií

Objevte, jak moderní technologie, včetně umělé inteligence (AI), mohou transformovat váš byznys. Přijďte na přednášku společnosti Emberix Solutions a zjistěte, jak automatizace může zefektivnit vaše firemní procesy a ušetřit cenné hodiny manuální práce.

Na této přednášce se dozvíte:

  • Jak mohou moderní technologie a AI přinést revoluci do vašeho podnikání.
  • Konkrétní příklady automatizace procesů, jako je zrychlení zpracování obchodních příležitostí, zlepšení komunikace se stávajícími klienty a efektivní řešení měsíčních uzávěrek v účetnictví.
  • Praktické rady, jak začít s automatizací a jak vybrat vhodné technologie pro vaši firmu.

Automatizace není jen o zjednodušení práce, ale také o zvýšení celkové efektivity vaší společnosti. Neztrácejte čas na rutinní úkoly a věnujte se tomu, co je opravdu důležité. Prvním krokem může být právě účast na této přednášce. Přednášející bude Jozef Valenčík.

 

Sestava 1

 

Ve 13.00. GHV Trading – Akustické kamery při prediktivní údržbě tlakových systémů 

Dozvíte se, jak kamery fungují a jak snadná je s nimi detekce úniků tlakových médií, jak moc dokáží ušetřit čas. Přednáška je určena pro údržbáře, instalační firmy, správce nebo dodavatele nejen tlakových systémů. Přednášející bude  Ing. Jan Kančo.

 

Ve 13.30. Blue Panther – Ultrazvukové kamery a jejich široké využití v průmyslu a energetice

Objasnění, jak se pomocí této technologie odhalují degradující ložiska dříve než to dokáže vibrodiagnostika. Také o energetiku a detekci částečných výbojů na VN a proč je dobré se tímto zabývat. Zmínily by se i autonomní ultrazvukové systémy a jak tuto technologii lze využít pro monitorování a případné ovládání celého závodu z pohodlí kanceláře.  Přednášející bude Ing. Jaroslav Smetana.

 

Ve 14.00. HAKEL – Jak správně ochránit fotovoltaické systémy?

Nová ČSN CLC/TS 51643-32 Ochrany před přepětím připojené k DC straně FVE. Přednáška je určena pro revizní techniky, projektanty, realizátory. Přednáška bude přínosná pro každého, kdo se zabývá touto problematikou. Přednášející: Marek Dostál.

 

V 15.00 Blue Panther – Jak snížit spotřebu elektřiny optimalizací napětí a redukcí harmonických jevů

Přednáška představí možnosti snížení spotřeby elektrické energie založené na metodě signatur. Kolísání napětí, harmonické složky proudu a napětí, nadproudy induktivních zátěží a další vlivy způsobují zvýšené ztráty a tím zvýšenou spotřebu.

Metoda signatur, založená na analýze spotřeby v závislosti na podmínkách v napájecím bodě, umožní z rozdílu signatur získaných při různých situacích určit možné úspory a/nebo ztráty energie. Nasazením systému Equalizer, navrženém podle výsledků analýz pak lze takto ověřené úspory realizovat. Tento koncept snížení spotřeby elektrické energie přináší v praxi 4 až 14 % úspor, podle konkrétní situace v místě odběru.

Seminář je určen energetikům, vedoucím výroby i pracovníkům vedení společností, kteří chtějí vyřešit problémy spojené s elektrickou energií. Přednášející: Ing. Jaroslav Smetana.

 

Foto-1
Foto: Volty.cz

 

Přednášky 2. října

V 10.00 – BONEGA – Odhaduje se, že 60 až 80% fotovoltaických elektráren na domech je nevyhovujících. Co s tím?

Na přednášce uslyšíte především praktická doporučení:

  1. Jak by mělo vypadat bezpečné jištění a odpínání.
  2. Na co se při montáži zaměřit a čeho si všímat při revizích.
  3. Podle čeho si vybírat vhodné přístroje a skříně.
  4. Jak vyřešit automatické přepínání dvou zdrojů.
  5. Jak provést u ostrovního systému automatické přepínání dvou spotřebičů.
  6. Jak zajistit odpovídající dokumentaci od výrobního štítku až po prohlášení o shodě, atd.
  7. Aktuální novinky pro bezpečné jištění a odpínání FVE.

Přednášející: Ing. Roman Hudeček

Blok přednášek od Vysoké školy báňské

V 11.00 Vysoká škola báňská – Fakulta elektrotechniky a informatiky: Využití digitálních dvojčat při návrhu rozváděčů

Digitální dvojče umožňuje detailnější testování a analýzu rozváděčů v různých podmínkách, což pomáhá identifikovat oblasti, ve kterých je nutno se zlepšit a usnadní tedy rozhodování o návrzích bez fyzické výroby prototypu. Díky tomu se zkrátí cyklus výzkumu a vývoje. Přednášející: Bc. Adam Kozmon.

 

Ve 12.00 – Postav si svůj vlastní elektromobil 

Elektromobil KAIPAN415 jako stavebnice pro výuku na SŠ, modulární, škálovatelná baterie s funkcionalitou V2G. Aktivita “Postav si svůj vlastní elektromobil” nabízí nejen středním školám prohloubení zájmu mladé generace o studium a svou vlastní budoucnost. Doprava s alternativním elektrickým pohonem není hitem posledních let. Již v roce 1828 na dnešním Slovensku, Anyos Jedlik vymyslel název komponentům využívajícím rotační elektromagnetické pole. Jsou to rotor, stator a komutátor. Přednášející: Doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D.

 

Ve 13.00 – Postav si svou vlastní fotovoltaickou elektrárnu 

Model FVE, stavebnice, projektová aktivita pro žáky ZŠ a studenty SŠ. Solární technologie mají své plusy a mínusy, na které je důležité myslet. Využívání těchto technologií nás mění a vyžaduje odvahu. Začít stavět, vlastnit a provozovat vlastní fotovoltaickou elektrárnu může být skvělým začátkem týmové dobrodružné cesty a pozitivní změny.  Přednášející: Doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D.

Druhý den elektrotechnické výstavy – 2. října 2024 – bude současně s výstavou probíhat v konferenční místnosti ve 3. patře výstaviště Černá louka také EATON Tour 24.

René Pajurek