Solidarita je obrovská. Pomyslnou pomocnou ruku podaly Ostravě také partnerská města

Foto: Se souhlasem Města Ostravy

Povodňová voda vzala ve městě mnohé, nicméně již v prvních hodinách přinesla i úžasnou pomoc dobrovolníků a dárců. Pomyslnou pomocnou ruku podaly Ostravě také partnerská města. Již včera odpoledne doputovalo do Ostravy deset vysoušečů z partnerského města Katovice, které byly rovnou doručeny do zasažené městské části Nová Ves.

Dnes odpoledne přicestovalo z partnerských Drážďan 30 vysoušečů a dvě čerpadla. Vysoušeče jsou určeny například pro zasažené domovy seniorů či školy atd. Ale pomáhají i jednotlivci a firmy.

 

Solidarita lidí i firem je obrovská, pomáhají materiálními dary, dobrovolníci pomáhají také uklízet vodou poničené prostory. Na naše sběrné místo denně míří desítky dárců, jednotlivci, rodiny i zástupci firem. Výčet dárců by byl velmi dlouhý, dovolte mi všem dárcům, kterým není osud zasažených lidí lhostejný a pomáhají, kde mohou, poděkovat a děkuji též našim partnerským městům Drážďany i Katovice, které již zareagovaly a žádané vysoušeče už doručily,“ uvedl primátor města Ostravy Jan Dohnal.

Dar_partnerských_ Drážďan
Foto: Se souhlasem Města Ostravy

V nouzovém ubytování je ve městě ještě víc než sto lidí. Sběrné místo na ostravské Černé louce je stále v provozu, lidé mohou i nadále pomoci materiálními dary, nejžádanější jsou i nadále prostředky k úklidu – lopaty, košťata, kýble, gumové rukavice, dezinfekční prostředky. Mnozí dárci, kteří dorazí na naše sběrné místo po konzultaci se sociálními pracovníky, kteří zajišťují provoz sběrného místa, se ještě vrací s dalšími dary, právě věcmi k úklidu. Množství pomoci je opravdu výjimečné, aktuálně není zapotřebí ošacení ani potravin (https://www.facebook.com/mesto.ostrava/posts/934263208737894).

Kompletní informace na webu města.

(nm)