Pivovar Ostravar trvale rozšířil své kmenové portfólio o černé pivo s názvem Černá Barbora. Poptávka po tomto tmavém speciálu z Ostravaru v České republice byla taková, že se pivovar rozhodl začít vařit černé pivo celoročně.
Doposud Ostravar vařil tento tmavý speciál jen v limitovaných várkách a nabízel ho pouze dva měsíce v roce. Černá Barbora tak je po Mustangu druhým speciálem pivovaru, který se dostává nastálo do národní distribuce. Ostravar býval tradičním výrobcem černého piva. „První černé pivo jsme uvařili v našem pivovaru již na přelomu 19. a 20. století,“ říká vrchní sládek Ostravaru Roman Richter. Pivo s názvem černý Havíř se těšilo velké popularitě a pivovar ho měl v nabídce takřka celou první polovinu 20. století.V novodobé historii vařil Ostravar tmavé výčepní pivo Vraník a posledním černým pivem byl speciál Kelt, jehož výrobu Ostravar ukončil v roce 2009.
Černá Barbora šla na dračku i na Slavnostech Ostravaru, kde se již tradičně v červnu sjely známé kapely a interpreti, aby společně s deseti tisíci návštěvníky oslavili ostravské pivo.
(va) Foto: Naše Město