Pivovar Ostravar má dalšího koně. Jmenuje se Rufus, je to polotmavá třináctka a patří do úspěšné edice speciálů ze spilky, kterými pivovar pravidelně zpestřuje svou nabídku.
V listopadu loňského roku představil Ostravar druhou řadu speciálů ze spilky. Společným znakem těchto speciálů je, že se jedná se o chuťově zajímavá piva, která jsou připravovaná v malých limitovaných várkách řemeslným způsobem a fermentují tradičním způsobem v otevřených kádích spilky. Ostravarští sládci je plánují na trh dodávat čtyřikrát ročně. Distribuce je nově celorepubliková, doplněna vybranými hospodami na Slovensku. Piva jsou určena jen do hospod, což má za cíl zatraktivnit nabídku hospodským.
Prvním pivem druhé řady byl zimní speciál Grifel. Čtrnáctistupňové pivo, které se vyznačovalo především vyšší stupňovitostí, plností a vyšším množstvím alkoholu, se vyprodalo během necelých dvou měsíců. V novém roce vystřídá Grifel zcela nový speciál. Jmenuje se Rufus a je v pořadí šestým pivem z úspěšné edice speciálů ze spilky. “Myslím, že Rufus je vůbec prvním novým pivem v České republice v letošním roce,” říká vrchní sládek Roman Richter. Stejně jako v případě ostatních speciálů ze spilky se i Rufus může pochlubit zajímavou nebo netradiční recepturou, v níž hraje roli karamel, káva i chmelová hořkost. (iza)