Sládci Ostravaru vyrazí do hospod se 175 tisíci čerstvě uvařenými půllitry.

Pivovar Ostravar připravil pro hospody po rozvolnění 175 tisíc půllitrů piva. Chtěli jsme, aby si lidé po 51 dnech mohli dát zase čerstvě natočené pivo,” říká vrchní sládek ostravského pivovaru Jan Řehůřek. Sám se s kolegy sládky chystá vyrazit na pivo a ukázat lidem, že pokud se v nich dodržují pravidla, z návštěvy hospod a restaurací nemusí mít obavy.

Pivovar Ostravar se na možný „restart“ průběžně připravoval. Vzhledem k tomu, že příprava piva trvá týdny, nemůže pivovar reagovat na situaci ze dne na den. “Věřili jsme, že se situace v prosinci zlepší. Díky naší prozíravosti teď máme navařeno a ve sklepích leží dostatek piva pro všechny naše zákazníky” říká Řehůřek. K expedici je podle vrchního sládka připravená zejména vylepšená Ostravar dvanáctka a Mustang. Tedy dvě značky, o které je na Ostravsku tradičně největší zájem.

Před otevřením klíčová sanitace výčepů 

Ostravar po rozvolnění bude do hospod na Ostravsku distribuovat 175 tisíc půllitrů piva. Kromě zavážky piva pomáhá Ostravar v těchto dnech hospodským i s přípravou výčepních zařízení. “Sanitace pivního potrubí a výčepů je při znovuotevření zcela klíčová,” vysvětluje obchodní sládek ostravského pivovaru Vojtěch Slivoň. V trubkách je potřeba po odstávce odstranit všechny nežádoucí mikroorganismy a nánosy pivního kamene, aby byly zase čisté a stoprocentně připravené plnit svou funkci. “Teprve pak mohou hosté dostat na stůl čerstvě natočené a kvalitně ošetřené pivo.”

Ostravar vynaložil na záchranu hospod už miliony korun

Sanitaci výčepních zařízení i výměnu prošlého piva za čerstvě uvařené provede Ostravar stejně jako na jaře na své náklady. ,,Do podpory hospod jsme letos investovali miliony korun. Hospoda je důležitou součástí české pivní kultury a my jsme se snažili udělat maximum proto, aby jich co nejvíce přestálo náročné období a po otevření mohlo znovu konzumentům nabídnout skvěle ošetřené pivo,” říká vrchní sládek ostravského pivovaru Jan Řehůřek.

Sládci vyrazí do hospod

Během karantény vznikl pod záštitou Českého svazu pivovarů a sladoven ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR projekt Bezpečná restaurace, do kterého se zapojil i pivovar Ostravar Jedná se o dodržování 6 základních pravidel pro bezpečnou návštěvu hospod, a to nejen ze strany obsluhy, ale i hostů,

Víme, že se lidé v současné situaci mohou návštěvy hospody obávat.Pokud ovšem provozovny dodržují výše zmíněná pravidla, která jsme s nimi sdíleli, ke zvýšeným obavám  není důvod. Sami s kolegy vyrazíme do hospod a využijeme předvánoční čas k tomu, abychom lidem osobně popřáli Šťastné Ostravarské,” říká závěrem obchodní sládek pivovaru Ostravar Vojtěch Slivoň.  

(ab)